Zwaardvis

Zwaardvis maakt stuurstoelen van hoge kwaliteit met uitstekende eigenschappen. Zo is het ook op langere reizen goed toeven in een Zwaardvis stoel. Voor deze bootstoelen zijn verstelbare en vaste stoelzuilen leverbaar en is er ook keuze uit verschillende montageflenzen. U kunt zelf een stoel samenstellen door de verschillende elementen te combineren. 


Weergave:


Bezig met laden...
Pörtner Stuurstoel Budget BA zwart
(0)
Compacte maar comfortabele stuurstoel met hoge rugleuning en sterke bevestigingen. Verstelbare opklapbare armleuningen. Zitkussen van PU-schuim voor langdurig zitten.
€ 515,00
Prijs per stuk
Pörtner stuurstoel Magnus S Flip-Up sisal
(0)
Een stijlvolle stuurstoel met een hoge rugleuning tot aan de schouders en armleuningen met een rvs frame. Het zitkussen is uitneembaar. een zeer populaire stuurstoel voor jachten.
€ 1.255,00
Prijs per stuk
Pörtner stuurstoel Magnus S Flip-Up wit
(0)
Een stijlvolle stuurstoel met een hoge rugleuning tot aan de schouders en armleuningen met een rvs frame. Het zitkussen is uitneembaar. een zeer populaire stuurstoel voor jachten.
€ 1.255,00
Prijs per stuk
Korting -5%
Zwaardvis Advantage stuurstoel
(0)
De Zwaardvis Advantage stuurstoel heeft een perfect gevormde zit, de rug een permanente lendensteun, een verstelbare hoofdsteun, -rug en -armsteunen. Perfect voor lange tochten.
€ 990,00 € 940,00
Prijs per stuk
Korting -5%
Zwaardvis Maryland stuurstoel zwart
(0)
Een stuurstoel die uitermate geschikt is voor minder ruime stuurhuizen. Zowel de armleggers als de zitting zijn volledig opklapbaar. Wordt geleverd incl. stoeldrager voor buis 60mm. excl. onderstel.
€ 970,00 € 925,00
Prijs per stuk
Zwaardvis Stoelkuip California L / Nautolex 130
(0)
Een Luxe stuurstoel met klassieke vormgeving. Voorzien van een gepolijst RVS frame met gestoffeerde armsteunen.
€ 786,50
Prijs per stuk
Korting -5%
Zwaardvis Stoelkuip Maryland donkerblauw
(0)
Een stuurstoel die uitermate geschikt is voor minder ruime stuurhuizen. Zowel de armleggers als de zitting zijn volledig opklapbaar. Wordt geleverd incl. stoeldrager voor buis 60mm. excl. onderstel.
€ 970,00 € 925,00
Prijs per stuk
Korting -8%
Zwaardvis Stoelkuip Michigan de Luxe/Nautolex 148
(0)
Comfortabele stuurstoel voorzien van een dikke zitting. De stoel is zeer luxe afgewerkt en wordt geleverd met hoofdsteun en verstelbare rugleuning.
€ 1.089,00 € 999,00
Prijs per stuk
Korting -9%
Zwaardvis Stoelkuip San Diego zwart leer
(0)
Luxe San Diego is een stuurstoel met hoge voorgevormde rug en bekleed met prachtig leer. Met opklapbare en verstelbare armleuningen en een verstelbare rugleuning en hoofdsteun.
€ 2.420,00 € 2.200,00
Prijs per stuk
Korting -5%
Zwaardvis stuurstoel Dakota navy
(0)
Zwaardvis stuurstoel Dakota is een compacte stuurstoel met een gepolijst RVS frame.
€ 605,00 € 575,00
Prijs per stuk
Korting -5%
Zwaardvis stuurstoel Dakota zwart
(0)
Zwaardvis stuurstoel Dakota is een compacte stuurstoel met een gepolijst RVS frame.
€ 605,00 € 575,00
Prijs per stuk
Korting -6%
Zwaardvis stuurstoel Windhoek
(0)
Comfortabele stuurstoel voor binnen. De hoge rugleuning is verstelbaar evenals de armleuningen. De zware kussens garanderen een comfortabele ontspannen zit, ook tijdens lange tochten.
€ 1.275,00 € 1.200,00
Prijs per stuk

Lande Marine is in 2010 opgericht door het Nederlandse Zwaardvis en het Duitse Pörtner Seats. Deze firma's werken al sinds de jaren '70 nauw samen. Beide bedrijven produceren stuurstoelen, stuurstoelonderstellen en tafelonderstellen voor de recreatieve en beroepsscheepvaart. Daarnaast is Zwaardvis actief als leverancier van tafelonderstellen voor caravans, campers en commerciële voertuigen. Pörtner Seats levert ook zitmeubelen voor casino's.
Pörtner Seats handelt met deze merknaam als zelfstandig bedrijf in Duitsland. Zwaardvis handelt met deze merknaam in Nederland als onderdeel van de Lande Group, (ca. 200 medewerkers, Lande kantoormeubelen, Artifort designmeubelen) met productiefaciliteiten in Schijndel (NL), Lanaken (BE) en Bursa (TR).

Lande Marine produceert het overgrote deel van haar producten zelf. Zwaardvis specialiseert zich in metaalbewerking, poedercoating, lakken en vormschuim-producten, waarbij ook de vormschuim-mallen in eigen huis gefabriceerd worden. Pörtner Seats vervaardigt en stoffeert de zitelementen en completeert de producten met het Zwaardvis-onderstel. Producten van Lande Marine worden zowel in serie als klant specifiek per stuk geproduceerd. De producten worden wereldwijd gedistribueerd.
Bedrijfsfilosofie:
Zwaardvis en Pörtner Seats zijn beide familiebedrijven in de 2e en 3e generatie. Kwaliteit, betrouwbaarheid en ergonomisch design hebben de prioriteit boven modieuze trends. Voor alle producten is een goed geoutilleerde onderdelen- en reparatieafdeling aanwezig, veelal ook voor oude modellen. In overleg met de klant worden ook klant specifiek producten ontwikkeld en geproduceerd. Lande Marine streeft er steeds naar deskundig partner te zijn voor de ontwikkeling en productie van stuurstoelen, stuurstoelonderstellen en tafelonderstellen.


ZIT U WERKELIJK GOED - ZIT U COMFORTABEL?

https://www.poertner-zwaardvis.de/assets/img/sitting.png
Comfortabel zitten begint bij een juiste lichaamshouding. De voorgevormde kussens dienen de druk (het lichaamsgewicht) te absorberen en te verdelen. Vermijd kussens met zacht "sofa"-schuim. Hierbij worden de spieren dusdanig belast dat men snel vermoeid raakt. Een harder schuim voorkomt hierbij veel problemen. Ideaal voor langere tochten is een rechte zitpositie. Dit is een actieve zithouding die de hersenactiviteit activeert en voorkomt dat u snel een vermoeid raakt.

MONTAGE TIPS

https://www.poertner-zwaardvis.de/assets/img/mounting.png

Stoel- en tafelonderstellen dienen met RVS bouten bevestigd te worden met bout M6 of 1/4 inch. of groter.
• Indien mogelijk altijd een boutbevestiging gebruiken met carrosserieringen en indien mogelijk een adapterplaat aan de onderzijde.
• Bij een lichte constructie van een polyester dek is een adapterplaat van aluminium, RVS of teak tussen de voet en het dek zeer aan te bevelen. De minimale afmeting van de plaat bedraagt 400x400mm. Het afronden van de hoeken en zijden wordt aanbevolen om verwonding te voorkomen!
• Ook bij vervanging van de voet met een andere maatvoering van de bevestigingsgaten is een adapterplaat een uitstekende oplossing.
• Indien het dek uit staalplaat is vervaardigd kan men draad tappen in het dek.
• RVS schroefdraad heeft de eigenschap om te gaan "vreten". Dit kan worden voorkomen door de schroefdraad licht in te vetten.
• Om kans op elektrolyse (het gevolg van contact tussen aluminium en RVS, in combinatie met zout water) te verkleinen, dienen de onderdelen met [Marke Tef-Gel] behandelt te worden.

Gemiddelde afstand tot stuurwiel in rechte zitpositie ongeveer 56-60 cm. (informatief, niet bindend)


WAT IS “ANODISEREN”?

https://www.poertner-zwaardvis.de/assets/img/anodize.jpg
Door middel van een elektrolytisch proces wordt aluminium voorzien van een oxide laag. Deze laag beschermt het aluminium tegen zout water en weersinvloeden en geeft het materiaal een egale kleur.


WAT IS “POEDERCOATEN” ?
https://www.poertner-zwaardvis.de/assets/img/powdercoating.jpg
Het coaten van metalen delen waarbij elektrostatisch geladen verfdeeltjes gelijkmatig worden verspreid over het oppervlak. Na uitharding in de oven ontstaat een harde beschermende coating.


WAT BETEKENT “RVS”?
https://www.poertner-zwaardvis.de/assets/img/stainless.jpg
De werkelijke benaming is niet roestvrij maar roestvast staal. De mate waarin het kan oxideren is afhankelijk van de legering van het materiaal.
Roestvast staal bevat minimaal 10,5% chroom waardoor een dichte oppervlaktestructuur ontstaat die door toevoeging van nikkel en molybdeen nog verbeterd kan worden.
In de maritieme sector wordt vaak gewerkt met twee kwaliteiten, zoals aangeduid volgens AISI normering.
AISI 304 (in Duitsland aangeduid als V2A) bevat ongeveer 18% chroom en 10% nikkel.
AISI 316 (in Duitsland aangeduid als V4A) bevat ongeveer 17% chroom, 12% nikkel en 2% molybdeen. Deze kwaliteit is goed bestand tegen invloeden van zeewater.